Seniorplein
Image default
Auto

Wat is het aantrekkelijke aan een auto leasen voor bedrijf of particulier?

Zakelijk en privé een auto leasen wordt een steeds populairder gebruik in Nederland. Voor ondernemingen die één of meerdere bedrijfsauto’s nodig hebben is leasen een goede optie. Je sluit een contract af met de leasemaatschappij om de auto voor bepaalde tijd te gebruiken, waarbij je maandelijks een vast bedrag betaalt, en bovendien krijg je elke paar jaar een nieuw model. Onder meer door deze zekerheid wat betreft de kosten, kiezen ook steeds meer particulieren voor een lease auto. Door de groeiende lease markt worden de keuzemogelijkheden uitgebreider en is het bijvoorbeeld ook gebruikelijk geworden een auto voor korte termijn, vanaf één of twee maanden, te leasen.

Een lease auto op maat

Vele bedrijven maken al gebruik van lease auto’s. Wil je een bedrijfsauto leasen, denk dan eerst goed na over de doeleinden van de auto, wat bepalend kan zijn voor het merk, en over je budget. Een ruime keuze aan merken en modellen bij verschillende leasebedrijven zullen je helpen de juiste bedrijfswagen te vinden voor de juiste werkzaamheden. Wil je met de lease auto alleen personeel of ook materialen vervoeren? Ben je op zoek naar een bestelbus die het visitekaartje van jouw bedrijf dient te zijn? Voor hoe lang heb je de auto nodig? Deze gegevens kunnen uiteraard onzeker zijn bij een bedrijf in ontwikkeling, maar je kunt leasemaatschappijen vergelijken om een voordelige te vinden of één die bijvoorbeeld een flexibel contract toelaat.

Leasecontract

Als je een zakelijke of privé auto leaset, zitten er in het contract verschillende kosten en voorzieningen opgenomen. Dit zijn onder meer kosten voor onderhoud en reparaties, autoverzekeringen, wegenbelasting, wegenhulp en vervangend vervoer. Dit wordt gezien als een groot voordeel door velen, omdat je zelf niet om hoeft te kijken naar deze zaken, aangezien ze door de leasemaatschappij worden verzorgd. Als je bijvoorbeeld onderweg pech hebt, wordt er vervangend vervoer voor je geregeld zodat je geen tijd hoeft te verliezen en een bestelling alsnog op tijd kan bezorgen.

Voor meer info : http://www.bedrijfsautoleasendirect.nl/