Seniorplein
Image default
Gezondheid

Bezoek voetenvrouw Karin, medisch pedicure in Amsterdam oost

Hebt u pijnlijke kwesties aan uw voet(en), wat vraagt om een medische behandeling, dan komt u al snel uit bij een medische pedicure. De huisarts verwijst u in dergelijke gevallen meestal door, maar u kunt ook altijd direct zelf een afspraak maken. Maar wanneer bezoekt u nu een medische pedicure of een gewone pedicure? 

Verschil tussen een medisch pedicure en pedicure

Voor eenvoudige voetverzorging, zoals het knippen en vijlen van nagels en het verwijderen van overtollig eelt is er de gewone pedicure. Voor overige voetbehandelingen, die een medische aanpak vergen is er de medisch pedicure. Denk hierbij aan de volgende behandelingen:

  • Ingegroeide teennagels behandelen

  • Voetverzorging voor diabetes patiënten

  • Behandeling schimmelnagels

  • Behandeling likdoorns (‘eksteroog’)

Daar waar voeten behandeld moeten worden om infecties of wonden tegen te gaan doet u een beroep op een medisch pedicure. In Amsterdam oost en Watergraafsmeer neemt u contact op met voetenvrouw Karin. Zij is ervaren en gediplomeerd in alle voorkomende disciplines van het medisch pedicure vak. 

Voetenvrouw Karin actief in Amsterdam Oost

Voetenvrouw Karin is lieverlee met de jaren in haar vak gegroeid. Al reizende van Peru naar uiteindelijk Portugal ontwikkelde zij steeds meer belangstelling voor het ‘voetenwerk’. Zo maakte zij zelf haar voetbaden, getrokken uit lokale kruiden, waar mensen van allerhande pluimage graag gebruik van maakten. Terug in Nederland ronde zij haar opleiding tot medisch pedicure af, waarmee voetenvrouw Karin inmiddels alweer enige jaren haar eigen medische pedicure praktijk runt vanuit Amsterdam Oost.

Voetenvrouw Karin behandelt niet alleen voeten op medische basis, zij verwijst waar nodig ook door naar bijvoorbeeld de huisarts, reumatoloog, dermatoloog of diabetes praktijkondersteuning. 

De basis voor de kruidenvoetbaden die gelegd werd in Portugal is overigens niet verloren gegaan: nog steeds mag iedere klant van voetenvrouw Karin rekenen op een afronding van de behandeling met een zelfgemaakt kruidenvoetbad. Een weldaad en verademing voor iedere voet en wellicht een inspiratie voor klanten om dit zelf thuis ook eens uit te proberen.