Seniorplein
Image default
Gezondheid

Een gezond lijf met gezonde bloedvaten

Wij Nederlanders zijn over het algemeen best een gezond volkje, maar ook wij hebben zo onze klachten. Het vervelende is bovendien dat je niet altijd weet wat er precies aan de hand is, omdat je er geen problemen van ondervindt. Maar dat je geen problemen of klachten ervaart, wil niet zeggen dat alles per se in orde is.

Wanneer je last hebt van een te hoge bloeddruk of een te hoog cholesterol, uit zich dit zeker niet direct in klachten. Sterker nog, mensen met een te lage bloeddruk ervaren meer klachten dan mensen met een te hoge bloeddruk. Echter kunnen dit soort zaken op de lange termijn wel een probleem gaan worden en daarom is het ontzettend belangrijk om regelmatig te controleren of je bloedvaten schoon zijn en of je bloeddruk nog op een goed niveau zit.

Wanneer je onder controle staat, kan het natuurlijk zo zijn dat je gewoon goed nieuws krijgt. Maar soms is het niet in orde en moet er actie worden ondernemen. Je hoeft je dan echt niet direct zorgen te maken, want er zijn meer genoeg middelen waarmee je bloeddruk en je cholesterol kunnen worden teruggebracht naar een gezond niveau. De meeste cholesterolverlagende middelen zijn bij de dokter te verkrijgen maar er zijn ook dingen die je direct al kunt doen en waarbij je geen medicijnen nodig hebt.

Het loont om kritisch naar je eigen leefwijze te kijken. Beweeg je wel genoeg en eet je wel gezond genoeg? Voldoende beweging in je leven brengen kan er al voor zorgen dat je bloeddruk en cholesterol weer normaal worden en dat je lijf dus weer gezond wordt. Probeer verzadigde vetten zoveel mogelijk te vervangen voor de goede vetten uit bijvoorbeeld noten, vis en olijfolie.

Laat daarom ook regelmatig je bloedwaarden controleren zodat je weet dat je goed bezig bent.

Voor meer info : http://www.oligo-pharma.nl